torsdag 23. mai 2013

HTC One: Hva er ultrapiksler?

Av Hào Nguyen


HTC One er en av de mest aktuelle Android-mobilene på markedet akkurat nå. Det har imidlertid vært mye blest rundt kameraet som denne toppmodellen er utstyrt med. Mens andre mobilprodusenter har valgt å stappe inn 13 megapiksler (!) i deres mobilkameraer, har HTC følt seg modig nok til å gå en annen vei.

Hva er UltraPixel (UltraPiksler)?

Kameraet på HTC One har et kamera på 4 megapiksler. Eller, UltraPixels, som HTC selv kaller dette. Tingen er at pikslene i dette kameraet er mye større enn i de andre kameraene. Grunnen til hvorfor dette kan være en fordel, er: Siden konkurrentene har flere megapiksler på kameraene, har pikslene mindre plass, og dermed tar de inn mindre lys. Det kan bety kornete bilder i dårlige lysforhold - noe som HTC har løst med større piksler. Mindre megapiksler betyr også at bildefilene ikke blir så store, og de tar dermed mindre plass på mobilen.

HTC hevder at UltraPixel-kameraet deres slipper inn 300% mer lys enn konkurrentene.
Det kan alltids være et problem når det gjelder størrelsen. Disse bilde egner seg f.eks. hverken til plakat eller til bildebehandling, bl.a. fordi det innebærer mye beskjæring. Bildene er selvfølgelig brukbar til deling på Instagram, noe vi tror HTC hadde tenkt at vi skulle bruke kameraet til - det er tross alt bare et mobilkamera.

more-light

Sammenligninger

Vi gleder oss til å få testet HTC One, og vi har akkurat fått tak i telefonen. Senere kommer vi til å ha en "unboxing" der vi pakker ut telefonen og viser deg hva du finner i boksen. Følg med på Facebook og Twitter for sammenligninger (med blant annet Galaxy S4) og grundig test av kameraet i løpet av neste uke. Det kommer snart en oppdatering som skal forbedre kameraet ytterligere - vi skal selvsagt sammenligne dette snarlig. Se også fullstendig oversikt over alle våre tester av både telefonen og kameraet her.

Vi har ikke muligheten til å sammenligne kameraet med alle slags telefoner, derfor refererer vi til Pocketnow som har tatt med flere telefoner ut på gaten:



Kilder: technobuffalo.com, pocketnow.com
Bilder: technobuffalo.com, asia.cnet.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar